HumanHarmony

Tanker - Følelser - Kropp

Her & Nå

Del 1 Narsissistiske trekk og de psykologiske prosessene.

Del 2 Narsisisstiske trekk og de psykologiske prosessene.

Tilhørighet & tilknyttning - forvorisering, splitt/hersk, kontroll, dominans, avvisning, berettigelse, aggresjon.


Del 3 Narsissistiske trekk og de psykologiske prosessene

Løgn - Manipulering - Karakter Drap.


Blogg

Ansvar for egen helse

Posted on

02.06.17

Jeg har vært hos legen i dag - noe jeg har utsatt veeeeeeldig lenge, selv om skrivet fra Rikshospitalet sier at - Anbefaler som tidligere regelmessig kontroll hos fastlegen med tanke på om pasienten utvikler proteinuri (nyreskader).

Men det var egentlig ikke derfor jeg oppsøkte lege - det var for at jeg vil ha oppfølging på om og hvis kroppen min ved et stadie begynner å produsere kreftceller - LUPUS (autoimun diagnose jeg har) gir økt riskiko for enkelte krefttyper, samt at medisiner som jeg har brukt nå i 30 år også er kreftfremkallende - men hvordan be om dette uten å få stempelet i pannen "HYSTERISK" "UROLIG" "REDD" "ENGSTELIG" osv :-)

Jeg fikk stempelet :-) - og her kommer kommunikasjon og trygghet i meg selv at dette vil jeg, og dette kan jeg be om inn som et enormt viktig verktøy - for hva skulle jeg spørre om....? - Jeg sa jeg vil begynne med oppfølging på om jeg kommer til å utvikle kreft - Legen: hvorfor er du redd for at du skal få kreft, hvor er du redd du skal få kreft, vi kan henvise deg videre men andre instanser stanser det fordi du ikke har noen diagnose eller fordi det ikke er økonomi til slike undersøkelser uten at det er god nok grunn, det er ikke bra for deg å stresse med slik tanker... - Jeg: mitt noe irriterte og bestemte svar var...

- Jeg er hverken redd eller engstelig, jeg vil bare være føre var og gjøre det jeg kan for å bevare god helse lengst mulig, det har vært mitt hovedfokus helt siden jeg som 18 åring fikk diagnosen, jeg vil helst unngå medisiner, jeg begynte min vandring som 20 åring med nysgjerrighet på hvilken mat som var nyttig for meg, jeg kom inn på den mentale biten og utdannet meg til Psykosyntese Samtale Terapeut, her fikk jeg ikke bare en utdannelse men også en reise innvendig i meg selv som har gjort meg i bedre stand til å møte andre der de er, i dette har jeg utviklet en større nysgjerrighet på heleheten i oss mennesker noe som førte meg videre inn på å bli medisinsk Yoga Instruktør.

- Legen: Ja vel, men da kan vi begynne med den og den undersøkelsen - Jeg: men jeg tenker ikke at jeg behøver noen undersøkelse ennå, så hva kan vi gjøre da? - Legen: da kan vi begynne med noen blodprøver, men hva vil da skje hvis de viser avvik (igjen følelsen av å bli sett på som et hysterisk kvinnemenneske som friker ut hvis noen verdier er avvikende :-)) - Jeg: da vil jeg være nysgjerrig på hva det har å si, hvorfor er det endringer, samt at jeg vet at alt er variabelt, jeg har erfaring innenfor analysearbeid og vurdering av verdier "riktig nok smøreoljer" :-) jeg vet også at alt er variabelt, jeg vet at vi når vi er født kan ha med oss sårbarheter som gjør at blodprøvene er avvikende fra normalen - Legen: begynte å ramse opp og krysse ut - Jeg: berømmet og takket, for i det han leste opp så hørte jeg at han nesten fikk sett på alle verdier knyttet til mange av de endokrine kjertlene oppover i systemet som forteller om min helsetilstand gjennom deres funksjon, og jeg lot meg rive med å kjenne spenning og nysgjerrighet på hva jeg vil se av resultater på hvordan det egentlig står til med det indre etter mange års jobbing og medisinbruk - Legen: vi forsøker å holde fokus på minst mulig medisinbruk - Jeg: veldig bra! men kjente samtidig pumpa og blodtrykke økte, for jeg har ikke bare hatt en innom i terapilokalene som har fått tilbud om antideprisiva, eller anmodning om å begynne for ellers er det vanskelig å forsvare en sykemelding.... de har ikke blitt fortalt at det finnes en samtale terapeut i bygda som kan hjelpe til med å sortere litt, i Rauma kommune har flere kommet fordi de er blitt anbefalt av legen å begynne i både samtale terapi og MediYoga hos meg som et alternativ til å begynne på antideprisiva - Dette er noe som kommer i en senere blogg, men det var antideprisiva som ble trigget i meg når han begynte å snakke om medisiner, og alt dette fikk jeg pakket inn og formidlet på en fin måte ;-) - Legen: målte blodtrykket, det var utmerket etter bare en måling selv om temperamentet ble utfordret underveis i møtet ;-) - Jeg tenkte at det er jammen godt at jeg var bestemt og klarte å vise hvor jeg står, ellers hadde jeg fort kunnet gå ut av timen med en følelse av hysterisk.....men tror nok også han kanskje hadde klart å berolige meg hvis jeg hadde vært det :-)

Dette var en nyttig dialog mellom lege og meg selv, han fant ut at det ikke ligger mye uro i mine ønsker og vi fant sammen ut hva vi kunne gjøre innenfor de rammene vi har i Norsk helsevesen - MG (meget godt som karakterene på ungdomsskolen).

Vi har alle ansvar for egen helse, jeg følte i dag at jeg var mitt ansvar bevisst og at jeg har gjort en så god jobb som jeg har kunnet opp igjennom disse 30 årene med LUPUS'en min. Gjennom yogaen har jeg begynt å kjenne inn signalene i kroppen mer og mer, da vil jeg fremheve at det er VELDIG stor forskjell på det tankene forteller og det kroppen forteller. I min legetime i dag er det tanker som har ledet meg inn på å oppsøke lege, ikke fordi jeg kjenner noe i kroppen, men fordi at jeg kjenner inn i kroppen og fordi jeg vil ha et svar på hva denne jobben jeg har gjort så langt har gjort for meg.

07.06.17

I dag fikk jeg en fantastisk bekreftelse - min lege ringte meg og fortalte at blodprøvene som jeg tok var helt normale.

Det fortalte meg at jeg har gjort en god jobb med egen helse, det har vært en reise på 30 år med stadig jobbing som fotsatt holder på. Det forteller meg også hvilken fantastisk mekanisme som kroppen vår er, jeg har en kropp som har vært utsatt for angrep av eget immunforsvar, et massivt forsvar som har forhindret mye, som har ført til ulike infeksjoner i lunge, hjerte, rygg og hode. Etter å ha lært om hva stress gjør meg kroppen og hvilke reaksjoner som settes igang så ser jeg at jeg har hatt et massivt stress atakk, og når jeg er inne på stress så har livet i disse 30 årene også gitt meg store utfordringer som i tillegg til SLE'en har påført kroppen mye stress, så at blodprøvene er bra er verdt utrolig mye for meg.

Min opplevelse av det å ta ansvar for egen helse består ikke av enkle teknikker, raske løsninger eller bare takke ja til medisiner - det blir bare behandling av symptoner.


Categories: None


Comments are disabled.

Kontakt oss

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Tusen takk! Meldingen din er sendt.

Skriv gjerne en kommentar om du ønsker dette.